Zindelijkheid


Het ene kind is eerder zindelijk dan het andere. Tegenwoordig worden kinderen gemiddeld tussen het derde en vierde levensjaar zindelijk. Dat vinden we intussen heel normaal. Maar wist je dat je kind in wasbare luiers ruim een jaar eerder zindelijk kan zijn?

Met een wasbare luier om voelt een kind wat het doet en dat is belangrijk voor het zindelijk worden. Al tussen het eerste en tweede levensjaar begint je kind zich bewust te worden van een natte luier. Dat is het moment om in actie te komen.

Het is belangrijk te oefenen in een rustige tijd. Het vergt enig doorzettingsvermogen, maar als je op een speelse manier het potje introduceert, kan je kind vrij snel zindelijk zijn. De zomer is bij uitstek geschikt, maar ook na een andere rustige periode van een week of twee zul je resultaat zien. Je kind zal het heerlijk vinden zindelijk te zijn.

In vijfentwintig jaar tijd is er veel veranderd in het zindelijk worden van onze kinderen. Er lijkt een duidelijk verband tussen type luier en zindelijkheid. Uit een onderzoek uit 1997 bleek dat in 1961 maar liefst 90% van de kinderen van 2½ jaar zindelijk was tegenover nog slechts 22% in 1997.

Je vindt bij ons handige producten die je kind kunnen helpen bij het zindelijk worden.