Voorwaarden huurpakketten


Uiteraard gelden voor het huren van onze pakketten aparte voorwaarden. Hieronder vind je ze, heb je nog vragen, neem dan even contact met ons op.

Je kunt het pakket ook in je zwangerschap bestellen: twee weken vóór de datum waarop je je kindje verwacht, sturen we het op.

Voorwaarden

1. Ingangsdatum huur
De ingangsdatum van de huur gaat twee dagen na het verzenden van het pakket in. De datum staat vermeld op de huurovereenkomst die je bij het pakket aantreft. Als je kindje nog geboren moet worden, dan dien je ons het geboortekaartje op te sturen of een scan van het kaartje te mailen.De huurtermijn gaat in dit geval op de dag na de geboorte in.

2. Zwanger en een pakket willen bestellen
Ben je zwanger, dan verzenden wij het pakket ongeveer twee weken voor de uitgerekende datum. De borg moet dan door ons zijn ontvangen. Bij je bestelling, als je gaat afrekenen, kun je de uitgerekende datum opgeven.

3. Kosten
De kosten van de pakketten zijn als volgt:
1. het newbornpakket: dit pakket huur je per maand, met een maximum van 3 maanden. De kosten voor de eerste maand zijn € 45,95, voor de twee maanden € 78,45 en drie maanden € 110,95.
2. pakket “Spruit” huur per 2 weken met een maximum van 6 weken: € 37,50 eerste 2 weken, € 67,45 voor 4 weken en € 97,40 voor 6 weken maximaal.
3. pakket “Uk”, huur per 2 weken met een maximum van 6 weken: € 37,50 eerste 2 weken, € 67,45 voor 4 weken en € 97,40 voor 6 weken maximaal.
4. pakket “Hummel”, huur per 2 weken met een maximum van 6 weken: € 37,50 eerste 2 weken, € 67,45 voor 4 weken en € 97,40 voor 6 weken maximaal.

4. Huurperiode
Stuur je het pakket eerder terug dan de maximale huurperiode omdat je bijvoorbeeld de luiers wilt aanschaffen, dan betaal je voor de gehele termijn waarin je je bevindt. Stel je spreekt een huurtermijn van 3 maanden af, maar je weet al na 1,5 maand welke luiers je wilt aanschaffen, dan berekenen wij 2 maanden huur.

5. Borg
De borg bedraagt € 250,00. De borg wordt na controle van de luiers verrekend met de huurprijs en het overgebleven bedrag wordt binnen 14 dagen teruggestort.

6. Het wassen van de luiers
De luiers in het pakket zijn door ons voorgewassen (bij nieuwe luiers) of gewassen met ongeparfumeerde “Potion” en klaar voor gebruik. Bij sommige luiers (die nieuw in het huurpakket zitten) kan de absorptie nog toenemen, want hoe vaker een luier wordt gewassen, hoe beter de absorptie wordt. Na 10 x wassen is het maximum bereikt.
 
Bij het pakket ontvang je voor elke luier de gebruiksaanwijzing en het wasvoorschrift. Lees dit goed door, er zitten soms verschillen in bijvoorbeeld wastemperatuur. Voor het wassen van de luiers is het noodzakelijk om het bijgeleverde waspoeder “Potion“ te gebruiken. Om de ontlasting gemakkelijk uit de luier te verwijderen gebruik je de bijgeleverde papieren luierinlegdoekjes of de wasbare inlegdoekjes. Let op: als je billencrème gebruikt, is het gebruik van een papieren luierinlegdoekje noodzakelijk omdat deze crèmes vaak vlekken achterlaten in de luiers. De crème vormt een ondoordringbaar laagje in de stof waardoor de luier op die plek niet meer kan absorberen.
 
7. Fabricagefouten
Het kan voorkomen dat een stiksel of een drukknoop loslaat. Tref je dit aan, neem dan snel contact met ons op over vervanging van het product.

8. Controle van de luiers
Na retourzending van je pakket controleren wij de luiers. Als er vlekken inzitten van billencrème of anderszins, dan wordt de nieuwprijs van deze luier(s) in rekening gebracht. Lichte vlekken, ontstaan door normaal gebruik, vallen hier niet onder.

9. Terugsturen van het pakket
Alle luiers en evt. overbroekjes moeten gewassen worden ingeleverd.

Het pakket moet binnen drie dagen na het einde van de overeengekomen huurperiode naar ons worden teruggestuurd. Wordt deze termijn overschreden, dan brengen wij kosten in rekening ad € 2,50 per dag.
 
De verzendkosten voor het terugsturen van het pakket naar Kaatje Katoen komen voor rekening van de huurder.

Ongeopende rollen Kaatje Katoen luierinlegvelletjes kunnen teruggestuurd worden met het pakket: deze worden dan niet in rekening gebracht.

10. Korting bij aanschaf
Besluit je na de huurperiode door te gaan met wasbare luiers, dan krijg je éénmalig een korting van 5% op artikelen die je bij ons aanschaft. Nadat alle betalingsverplichtingen voor de huurperiode zijn voldaan, ontvang je van ons een code voor deze korting. Deze is persoonlijk en niet overdraagbaar.