Nachtluiers

Ook 's nachts kun je prima een wasbare luier voor je kind gebruiken. Als je kind de hele nacht doorslaapt, heb je een luier nodig die meer kan absorberen dan de luier overdag.

Soms kun je de dagluier aanvullen met een extra inlegger, maar als de plassen echt groot zijn, is een andere luier waarschijnlijk een betere oplossing.

De ultieme nachtluier is de Bamboozle Stretch met een overbroekje. Deze luier is er in 3 maten, dus ook voor oudere kinderen goed te gebruiken. Om deze luier doe je een overbroekje. Dat kan een kunstvezelbroekje zijn; aan 2 stuks heb je genoeg. Slaapt je kind graag op zijn of haar buik, kies dan een broekje met drukknoopjes aan de zijkant zoals een Mother-ease Air Flow. Lekkage door het stiksel van klittenbandsluiting op de buik wordt dan voorkomen.

Wil je een meer ademende oplossing, dan is een Wolbroek ideaal. Aan 1 of 2 heb je voldoende. De Wolbroek trek je over de luier heen. Wol neemt iets (35%) van het vocht op en verdampt de rest door het broekje heen. Het broekje is volledig ademend. De Wolbroek moet je voor het eerste gebruik behandelen zodat hij iets vervilt. De schubben van de wol (het haar van een schaap, dus met schubben) grijpen dan in elkaar zodat de Wolbroek steviger wordt en de wol nog beter waterafstotend. De behandeling is eenvoudig.

Een andere oplossing is een zgn. Bedwetterpants. Deze optrekbroeken zijn vrij dik, hebben genoeg katoen aan de binnenzijde om een nachtplas op te vangen. Het voordeel is dat je oudere kind zelf deze broek naar beneden en boven kan doen. Handig in de tijd dat er een potje naast het bed staat, dan kan het net de zekerheid geven die je kind nodig heeft.

De Bedwetterpants zijn er voor kinderen vanaf ongeveer 13,5 tot ongeveer 30 kg. Zeer geschikt voor oudere kinderen dus.